Waarom kindermassage hoor ik soms....


Wel massage bij kinderen werkt evenzeer helend als bij een volwassene. Kinderen van deze tijd krijgen elke dag te maken met nieuwe ervaringen en verschillende indrukken. Op school, met sporten, via televisie en computer... Dit terwijl hun ontwikkeling op een hoog tempo plaatsvindt.


Kinderen vinden het vaak moeilijk om alle binnenkomende prikkels te filteren, te doseren en te verwerken. Vooral gevoelige, drukke en (hoog)sensitieve kinderen hebben hier moeite mee.


Prikkels moeten gedoseerd en verwerkt kunnen worden, maar als dit niet is, blijven indrukken zich opbouwen. Hierdoor raakt een kind 'vol' en kunnen er fysieke en emotionele klachten ontstaan. vb. onrust, spanningen, slapeloosheid of gedragsproblemen. Indien dit regelmatig of langdurig voorkomt, geraakt het lijfje van het kind verstoord. De weerbaarheid wordt minder en het kind kan uit balans geraken.


Het toepassen van kindermassage is zeer effectief om alle indrukken beter los te laten. Kindermassage richt zich erop om spanningen en indrukken af te voeren bij kinderen. Overprikkeling wordt minder en een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam kan plaatsvinden. Kindermassage heeft een positief effect op het welzijn van het kind.


Kindermassage is geschikt voor kinderen van 5-12 jaar. Gevoelige, drukke en hoogsensitieve kinderen hebben vooral baat bij kindermassage. Echter is een massage voor iedereen deugddoend.


Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Het is eerder om kinderen zich bewuster te laten worden van hun lichaam. Het sterkt kinderen en zorgt ervoor dat ze minder kwetsbaar zijn.


Prijs:

20min = 20 euro

35min = 35 euro

0